Blog

Curs valutar

Simbol BNR Cumpărare Vânzare
EUR 4,9746 4,9000 5,0500
USD 4,6864 4,6200 4,7700
GBP 5,7433 5,6500 5,8300
CHF 5,1446 5,0800 5,2100
SEK 0,4329 0,3980 0,4520
100 JPY 3,1424 3,0900 3,2500

* Cursuri valutare cont curent

Află mai multe
Persoană fizică O lună* 3 luni
EUR 0,60% 1,00%
RON 5,75% 6,75%
Află mai multe
Index Ultima actualizare Rată
EURIBOR 12 LUNI 29.09.2023 4.22100%
EURIBOR 6 LUNI 29.09.2023 4.12500%
IRCC 01.07.2023 5.94000%
ROBOR 3 LUNI 29.09.2023 6.40000%
ROBOR 6 LUNI 29.09.2023 6.50000%
SARON 1MC+M1 29.09.2023 0.64870%
SARON 3MC+M3 29.09.2023 0.71080%
SARON 3MC+M6 29.09.2023 0.78180%
Află mai multe

Descopera cele mai noi articole din blogul Credit Europe Bank

Ce este Biroul de Credit și ce rol are

Află informatii utile despre ce este Biroul de Credit, ce influențează scorul general de credit și cum se calculează.

Cum poți economisi bani pe termen lung prin alegerea creditului imobiliar potrivit

Vrei să ai o proiecție financiară pe termen scurt, mediu și lung, ca să dai valoare banilor tăi și să investești inteligent în achiziționarea unei locuințe? Îți prezentăm câteva sfaturi utile și metode de urmat, ca să știi cum să faci economii și să iei decizii fundamentate în alegerea instrumentelor de creditare.

Gradul de îndatorare: ce este, cum se calculează, cine îl stabilește

Dacă te întrebi ce este gradul de îndatorare, cum se calculează și ce influență are acesta asupra solicitării unui credit imobiliar-ipotecar de la Credit Europe Bank, iată tot ce trebuie să știi.

Ce este depozitul colateral și când este necesar?

Dacă este pentru prima oară când te întâlnești cu conceptul de „depozit colateral”, ți-am pregătit un articol cu toate informațiile necesare pentru a înțelege ce este acesta, care sunt tipurile de depozite colaterale și beneficiile acestora, dar și când este necesar depozitul colateral.

Codebitorul sau coplătitorul: ce este și ce obligații are

Îți lipsesc resursele financiare pentru a te califica pentru un credit de locuință, un împrumut auto sau pentru orice alt tip de împrumut? Află ce înseamnă să fii codebitor sau coplătitor și ce obligații ai odată cu acest statut.

Taxele notariale în cazul achiziționării unui imobil: la ce costuri să te aștepți

Pentru a te ajuta să faci un buget general care să includă și cheltuielile suplimentare în afara celor legate de locuința propriu-zisă, ți-am pregătit un articol despre ce sunt taxele notariale și la ce costuri să te aștepți.

Ce înseamnă refinanțarea unui credit și ce pași trebuie urmați pentru aceasta

Află mai multe despre ce înseamnă refinanțarea unui credit și ce pași trebuie urmați pentru aceasta și bucură-te de condiții mai bune de rambursare!

Ce este polița PAD și de ce este necesară pentru imobilul ce urmează să fie achiziționat prin credit

La achiziționarea unui imobil printr-un credit imobiliar-ipotecar, viitorul proprietar este obligat prin lege să-și asigure locuința. Această asigurare obligatorie de locuință poartă numele de PAD si despre ea și de ce este necesară la achiziționarea unui imobil, vom discuta în rândurile următoare.

Extrasul de carte funciară: cum îl obții și când vei avea nevoie de el

Dacă vrei să găsești mai multe informații despre proprietatea ta, poți verifica toate datele în Cartea Funciară. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Discutăm în rândurile următoare despre ce este extrasul de carte funciară, cum îl obții și când ai nevoie de el.

Evaluarea imobilului: ce presupune și când are loc

Dacă este prima dată când achiziționezi o proprietate printr-un împrumut de locuință și ai întrebări despre evaluarea imobilului, acest articol te va ajuta să clarifici totul.

Ce sunt dobânzile, tipuri de dobânzi și cum se calculează

Înainte de a face un credit, cere toate informațiile, printre care și pe cele despre dobândă, pentru a putea evita eventualele probleme și riscuri.

Ce înseamnă preaprobare financiară și ce rol are

În acest articol, ne vom opri asupra celui de-al treilea pas în etapele obținerii unui credit imobiliar - preaprobarea financiară.

Ce este ipoteca și cum funcționează aceasta

Dacă te-ai găsit de multe ori contemplând asupra cumpărării unei locuințe și te întrebi de unde oare ai putea începe, ai ajuns în locul potrivit. În următorul articol, vom acoperi toate elementele de bază despre ce înseamnă ipoteca, inclusiv cum se desfășoară obținerea creditului propriu-zis atunci când aplici la Credit Europe Bank.

Creditul ipotecar - imobiliar ACASĂ - Credit Europe Bank

Află ce este un credit ipotecar-imobiliar și care sunt pașii necesari pe care trebuie să-i urmezi pentru accesarea lui.

Care este vârsta maximă pentru a accesa un credit imobiliar? Reguli și sfaturi

Creditele imobiliare și ipotecare au cea mai lungă durată de viață, iar acest lucru reprezintă un avantaj financiar pentru persoanele împrumutate.

Poți obține un credit imobiliar cu venituri din străinătate?

Dacă tu îți câștigi venitul într-o altă monedă față de leul românesc și ai un contract de muncă ce figurează în baza de date a altui stat, mai poți să accesezi un credit imobiliar în România?

Creditul imobiliar: Poți schimba data de plată a ratelor?

Atunci când îți achiziționezi o locuință nouă este aproape inevitabil să apelezi la un credit imobiliar ca sprijin financiar. Acest lucru te ajută în procesul de vânzare-cumpărare, deoarece îl face mai ușor și rapid, eliminând grijile legate de bani.

Totul despre creditul ipotecar: Ghid complet

Achiziționarea primei locuințe este un pas important pentru liniștea ta sufletească și financiară. Dar ce faci atunci când prețurile de pe piața imobiliară îți depășesc posibilitățile financiare?

Ce tipuri de locuință poți achiziționa printr-un credit imobiliar?

Articolul următor îți va prezenta toate informațiile cu privire la accesarea unui credit imobiliar, dar și ce tipuri de locuință poți achiziționa prin intermediul acestui împrumut.

Cum obții creditul imobiliar: Pași de urmat

Află ce este un credit imobiliar, care sunt caracteristicile sale şi care sunt paşii pe care să îi urmezi pentru a-ţi achiziţiona locuinţa mult dorită.

Accesarea unui credit imobiliar: întrebări pe care trebuie să le pui

Achiziționarea unei locuințe noi reprezintă o cheltuială care, deseori, depășește posibilitățile noastre financiare. De accea este important să te informezi cât mai bine atunci când doreşti să accesezi un credit imobiliar.