Actualizează-ți datele personale 100% online, simplu și în siguranță, fără niciun drum la bancă. Durează aproximativ 10 minute! Ai nevoie doar de: carte de identitate valabilă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv (tableta, laptop sau desktop) cu cameră foto și acces la Internet și o adresă de email valabilă. Actualizarea datelor personale este un proces legal obligatoriu, iar neglijarea lui poate duce la restricționarea accesului la produsele și serviciile bancare pe care le deții la Credit Europe Bank.

Ce înseamnă preaprobare financiară și ce rol are

În acest articol, ne vom opri asupra celui de-al treilea pas în etapele obținerii unui credit imobiliar - preaprobarea financiară.

Curs valutar

Simbol BNR Cumpărare Vânzare
EUR 4,9745 4,9000 5,0500
USD 4,5878 4,5200 4,6600
GBP 5,8379 5,7500 5,9300
CHF 5,0225 4,9900 5,0700
SEK 0,4279 0,3950 0,4490
100 JPY 2,9320 2,8700 3,0300

* Cursuri valutare cont curent

Află mai multe
Persoană fizică O lună* 3 luni
EUR 0,60% 1,00%
RON 5,75% 6,75%
Află mai multe
Index Ultima actualizare Rată
EURIBOR 12 LUNI 23.05.2024 3.67000%
EURIBOR 6 LUNI 23.05.2024 3.78400%
IRCC 01.04.2024 5.90000%
ROBOR 3 LUNI 23.05.2024 6.05000%
ROBOR 6 LUNI 23.05.2024 6.06000%
SARON 1MC+M1 23.05.2024 0.39150%
SARON 3MC+M3 23.05.2024 0.53320%
SARON 3MC+M6 23.05.2024 0.60420%
Află mai multe

Află ce înseamnă preaprobarea financiară și de ce este importantă

Ce înseamnă preaprobarea financiară?

Preaprobarea creditului imobiliar înseamnă că un creditor a fost de acord, în principiu, cu împrumutarea banilor necesari pentru achiziționarea propriei locuințe. Dar acest acord nu înseamnă aprobarea completă sau finală. De fapt, preaprobarea îți permite să afli care sunt fondurile maxime disponibile, astfel încât să-ți restrângi căutarea în ofertele imobiliare.

Alte avantaje ale preaprobării financiare se referă la puterea de a negocia prețul unei locuințe cu cât mai multă certitudine, pentru a atinge valoarea pe care ți-o poți permite prin creditul imobiliar. De asemenea, se referă la licitarea cu mai multă încredere dacă ai de gând să licitezi pentru o proprietate care îndeplinește toate standardele.

De ținut minte: preaprobarea creditului imobiliar nu este o garanție că cererea de împrumut va fi aprobată în final - este pur și simplu un indicator care arată că cererea ta se potrivește criteriilor creditorului.

Rolul și beneficiile preaprobării financiare

Dacă ești pregătit să-ți cumperi o locuință, dar nu ești sigur de limita bugetului tău, va fi dificil să știi de unde să începi căutările. S-ar putea să găsești o proprietate care se potrivește perfect dorințelor tale, dar nu ai nici o idee dacă este o opțiune realistă pentru bugetul disponibil.

Atunci când Credit Europe Bank îți oferă preaprobarea pentru creditul imobiliar, acest lucru se va face pentru o anumită sumă. Astfel, te poți concentra asupra vânătorii de case, filtrând doar proprietățile care se încadrează în suma menționată. Ceea ce ar putea însemna că trebuie să îți regândești criteriile, dar întregul proces va fi mult mai ușor. De asemenea, înseamnă că, dacă vei licita o ofertă, vei avea în vedere o sumă de licitat maximă.

De exemplu, este posibil să fi găsit deja două proprietăți care-ți fac cu ochiul: una evaluată la 100.000 € și cealaltă la 130.000 €. Dacă ai primit preaprobare pentru un împrumut de 100.000 € sau 110.000 €, proprietatea mai scumpă este deja în afara bugetului disponibil cu excepția cazului în care contribui mai mult din fondurile proprii.

Preaprobarea creditului imobiliar te poate face, de asemenea, un cumpărător mai atractiv pentru un potențial vânzător, deoarece indică faptul că ești serios în ceea ce privește achiziționarea proprietății. Totodată, proprietarul va observa că oferta ta este mai puțin probabil să fie retrasă în timp din cauza lipsei de finanțare.

În multe cazuri, vânzătorii de locuințe pot fi sceptici cu privire la un cumpărător care accesează un credit imobiliar. Acest lucru se întâmplă din cauza unui răspuns incert cu privire la obținerea sumei finale. Dar, preaprobarea le va câștiga o parte din încredere.

 

Ce trebuie să știi despre preaprobarea financiară

 • Așa cum am menționat în rândurile anterioare, preaprobarea financiară se referă exclusiv la despre cât de mult poți împrumuta fără ca instituția bancară să facă o verificare de credit. Aceasta este o modalitate foarte bună de a obține un indicator pentru suma de care ești eligibil fără să-ți afecteze scorul de credit.

  După ce ai primit aprobarea prealabilă și ai făcut o ofertă pentru o proprietate, Credit Europe Bank va face o verificare completă a dosarului de credit.

 • Pentru majoritatea creditorului, preaprobările sunt valabile între trei și șase luni. Acest lucru se datorează faptului că atât situația financiară a debitorului, cât și piața imobiliară se pot schimba rapid pe parcursul a doar câteva luni.

  Atunci când soliciți o preaprobare, discută cu un consultant de la Credit Europe Bank despre data de expirare și ce se va întâmpla dacă nu găsești o proprietate în timp util.

 • Etapa de preaprobare a creditului imobiliar nu include și evaluarea proprietății și dacă este acceptabilă de către creditor conform unor standarde de calitate și siguranță. Astfel că, în cazul în care proprietatea găsită nu îndeplinește criteriile de eligibilitate la rândul său, există posibilitatea ca împrumutul să nu fie aprobat în final.
   

 • Între pasul de preaprobare și obținerea sumei finale mai există o serie de etape care se pot întinde pe un interval de timp. În acest timp, situația personală sau financiară se poate schimba, chiar imediat după ce suma a fost aprobată în prealabil. În acest caz, creditorul va trebui să reevalueze cererea.

  În cel mai rău caz, acest lucru va însemna o dificultate în accesarea împrumutului și în rambursarea ratelor lunare. Circumstanțele posibile care pot influența aprobarea finală includ:

  ●    Schimbarea locului de muncă;
  ●    Un loc de muncă cu jumătate de normă;
  ●    Accesarea unui alt credit în același timp;
  ●    Cheltuirea depozitului (avansului) pentru alte cheltuieli de urgență;
  ●    Creditorul află despre alte împrumuturi sau carduri de credit pe care nu le-ai dezvăluit.

 • Există întotdeauna posibilitatea ca ratele dobânzilor să se modifice în funcție de dinamicitatea pieței. Dacă rata dobânzii crește, spre exemplu, înseamnă că suma maximă pe care o poți împrumuta poate scădea.

  Dacă ți-au rămas câteva nelămuriri despre procesul de preaprobare sau vrei să faci pasul cel mare, echipa Credit Europe Bank îți stă la dispoziție!