Actualizează-ți datele personale 100% online, simplu și în siguranță, fără niciun drum la bancă. Durează aproximativ 10 minute! Ai nevoie doar de: carte de identitate valabilă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv (tableta, laptop sau desktop) cu cameră foto și acces la Internet și o adresă de email valabilă. Actualizarea datelor personale este un proces legal obligatoriu, iar neglijarea lui poate duce la restricționarea accesului la produsele și serviciile bancare pe care le deții la Credit Europe Bank.

Creditul ipotecar - imobiliar ACASĂ - Credit Europe Bank

Află ce este un credit ipotecar-imobiliar și care sunt pașii necesari pe care trebuie să-i urmezi pentru accesarea lui.

Curs valutar

Simbol BNR Cumpărare Vânzare
EUR 4,9758 4,9100 5,0600
USD 4,6712 4,5800 4,7300
GBP 5,7677 5,6700 5,8500
CHF 5,1247 5,0600 5,1900
SEK 0,4281 0,3970 0,4510
100 JPY 3,0182 2,9700 3,1300

* Cursuri valutare cont curent

Află mai multe
Persoană fizică O lună* 3 luni
EUR 0,60% 1,00%
RON 5,75% 6,75%
Află mai multe
Index Ultima actualizare Rată
EURIBOR 12 LUNI 23.04.2024 3.73400%
EURIBOR 6 LUNI 23.04.2024 3.85000%
IRCC 01.04.2024 5.90000%
ROBOR 3 LUNI 23.04.2024 6.05000%
ROBOR 6 LUNI 23.04.2024 6.07000%
SARON 1MC+M1 23.04.2024 0.39780%
SARON 3MC+M3 23.04.2024 0.61620%
SARON 3MC+M6 23.04.2024 0.68720%
Află mai multe

Înainte să aplici pentru un credit imobiliar-ipotecar, trebuie să cunoști totul despre acesta și cum să-l folosești în avantajul tău.

Ce este creditul ACASĂ?

Creditul ipotecar-imobiliar ACASĂ este un produs Credit Europe Bank destinat să faciliteze achiziția imobilelor cu scop locuibil, dar și să furnizeze refinanțarea unui credit contractat pentru achiziția unui imobil de tip locuință.

Având în vedere că este un credit imobiliar - ipotecar, garantarea împrumutului se va realiza prin:

  1. Ipoteca imobiliară:
  • De rang I asupra imobilului achiziționat prin Creditul ACASĂ; 
  • De rang II asupra imobilului achiziționat prin Creditul ACASĂ, în cazul imobilelor deja ipotecate în favoarea Băncii (pentru garantarea altor credite acordate de Bancă) sau în cazul creditelor de refinanțare; până la ridicarea ipotecii de către Banca la care se efectuează refinanțare, până la ridicarea ipotecii de către Banca la care se efectuează Creditul ipotecar - imobiliar ACASĂ - Credit Europe Bankrefinanțarea creditului;
  1. Ipoteca mobiliară asupra conturilor curente ale solicitantului de credit deschise la Credit Europe Bank;
  2. Ipoteca mobiliară asupra drepturilor de creanță, reprezentând despăgubiri rezultate din polița de asigurare a imobilului;
  3. Ipoteca mobiliară asupra creanțelor reprezentând veniturile dovedite.

Aplică pentru Creditul Imobiliar ACASĂ

Vezi oferta

Cum poți obține un creditul ipotecar: Pași de urmat

  • Primul pas pentru obținerea creditului ipotecar - imobiliar ACASĂ este să te informezi cu privire la suma pe care o poți împrumuta în funcție de criteriile accesării unui credit. Te invităm într-una din sucursalele Credit Europe Bank ca să obții un calcul personalizat și toate informațiile de care ai nevoie înainte de contractarea creditului.
     

  • În general, vei avea nevoie de următoarele documente pentru solicitarea creditului ipotecar:

    • Actul de identitate;
    • Adeverința de venit - dovada locului de muncă și a posibilităților de plată a împrumutului ipotecar;
    • Certificatul de căsătorie, dacă este cazul;
  • Înainte să începi căutările pentru tipul de locuință ideal, este indicat să obții o preaprobare financiară în prealabil pentru creditul ipotecar - imobiliar ACASĂ. Cu această ocazie, vei afla suma maximă pe care o poți împrumuta și-ți va fi mult mai ușor să filtrezi opțiunile de case și apartamente pe care le poți achiziționa. Din momentul preaprobării, ai la dispoziție 60 de zile pentru a găsi locuința ideală.

  • Dacă ai găsit imobilul pe care vrei să-l cumperi și ai făcut o ofertă vânzătorului pentru care ați bătut palma, atunci va fi necesar să te prezinți la sucursala Credit Europe Bank cu următoarele documente:

    • Actul de proprietate;
    • Intabularea dreptului de proprietate;
    • Documentația cadastrală;
    • Un extras recent de Carte Funciară pentru informare.
       
  • În acest pas, proprietatea aleasă este evaluată conform unor criterii care trebuie să îndeplinească standardele de calitate, siguranță și eficiență energetică. Poți alege un evaluator din lista propusă de Credit Europe Bank sau orice alt evaluator autorizat, membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România.

  • În urma examinării imobilului, evaluatorul specializat va transmite informațiile către Credit Europe Bank, urmând să primești aprobarea finală pentru cererea ta de credit

  • Odată ce creditul este aprobat, vei fi nevoit să stabilești cu notarul și vânzătorul data semnării contractelor de vânzare - cumpărare și să comunici această informație cu cel puțin 2 zile înainte la o sucursală Credit Europe Bank. În acest sens, banca va pregăti contractele de credit și ipotecă.

    În ziua semnării contractelor de vânzare - cumpărare, vei avea nevoie de:

    • Extras de Carte Funciară de Autentificare care să prezinte situația juridică a imobilului;
    • Certificat fiscal care atestă că nu există impozite neachitate ale imobilului finanțat sau adus în garanție;
    • Adeverință eliberată de asociația de proprietari prin care se face dovada achitării la zi a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari;
    • Certificat de performanță energetică;
    • Polițele de asigurare ale imobilului.

     

  • După procesul de semnare a contractelor necesare, va trebui să prezinți dovada de depunere la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a următoarelor documente:

    • Cererea de intabulare în favoarea clientului a dreptului de proprietate asupra imobilului / imobilelor;
    • Cererea de înscriere în favoarea Băncii a ipotecii și a interdicțiilor aferente.

    Astfel, vânzătorul proprietății va primi suma aferentă într-un cont curent deschis la Credit Europe Bank sau într-un alt cont curent deschis pe numele acestuia la o altă bancă.