Prevederile noului PSD2 transpuse de Credit Europe Bank România

14 iunie 2019

Noua directivă europeană de plăți, PSD2 (revised Payment Services Directive), care face parte din tranziția către open banking, a fost implementată de Credit Europe Bank și oferă acces providerilor la API-urile (Application Programming Interface) publicate de banca mamă printr-o versiune de API Sandbox în conformitate cu prevederile Directivei UE 2015/2366.

PSD2 are ca obiective creșterea protecției consumatorilor, siguranța plăților și reducerea riscului de fraudă pentru tranzacțiile electronice, asigurarea unui flux mai simplu pentru transferuri și alte servicii financiare, fiind un pas spre stimularea competiției atât pe piața financiară, cât și pe cea comercială.

API-urile sunt disponibile pe portalul dedicat dezvoltatorilor și permit integrarea acestora în aplicații. Portalul poate fi accesat aici: https://developer.sandbox.crediteurope.ro/portal

Directiva revizuită PSD2 introduce noi jucători de servicii de plăți denumiți TPPs – Third Party Payment Providers – care au o plajă mai redusă a activităților deoarece nu dețin conturi de plăți pentru clienții lor. Datorită noii directive revizuite, acești furnizori vor putea oferi servicii de plăți și de furnizare a informațiilor despre conturi bancare.