Rate reduse la creditele contractuale în CHF pentru clienții Credit Europe Bank

4 februarie 2015

Credit Europe Bank anunţă actualizarea indicelui LIBOR pentru creditele în CHF cu dobândă variabilă acordate persoanelor fizice şi, ca urmare, diminuarea ratei dobânzii pentru aceste credite. Decizia intră în vigoare începând cu data de 5 februarie 2015. Prin această măsură, Credit Europe Bank urmăreşte protejarea clienţilor săi faţă de consecinţele negative cauzate de creşterea din ultima perioadă a francului elveţian, faţă de moneda naţională.

"Înţelegem impactul economic al evoluţiei recente a cursului de schimb al CHF asupra clienţilor noştri şi suntem preocupaţi de găsirea de soluţii pentru susţinerea lor în faţa consecinţelor unui mediu valutar volatil", anunţă oficialii Credit Europe Bank România, explicând această acţiune de reducere a ratei dobânzii.

Rata dobânzii se va diminua pentru întreg portofoliul de credite în CHF cu dobândă variabilă prin utilizarea valorii de la data de 04.02.2015 a indicelui LIBOR 3M de "- 0.869%" şi respectiv LIBOR 6M de "- 0.760%".

Actualizarea indicelui LIBOR se face astfel în avans faţă de data fixată în contractele de creditare şi această nouă valoare va fi aplicabilă până la următorul termen de revizuire a dobânzii variabile, astfel cum este deja stipulat în cazul fiecărui contract de credit. Această măsură se va aplica inclusiv în cazul creditelor aflate deja în perioada de restructurare.

"Vom analiza de asemenea soluţii suplimentare pentru clienţii noştri, împreună cu aceştia, în funcţie de evaluarea individuală a acestora", au declarat oficialii Credit Europe Bank România.

Imediat după evoluţia ascendentă a cursului de schimb CHF, într-o primă acţiune de susţinere a clienţilor săi, Credit Europe Bank a oferit de asemenea un curs de schimb favorabil faţă de cursul standard, afişat la casă, tuturor clienţilor care s-au prezentat în sucursalele Credit Europe Bank pentru a efectua rambursări de credite în CHF.


Despre Credit Europe Bank

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activează încă din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial şi Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) şi apoi, din 2007, în urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank România.

În România, Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 57 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking. În 2013 Credit Europe Bank (România) S.A. a aniversat 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile băncii puteţi găsi la www.crediteurope.rowww.cardavantaj.ro.