Actualizează-ți datele personale 100% online, simplu și în siguranță, fără niciun drum la bancă. Durează aproximativ 10 minute! Ai nevoie doar de: carte de identitate valabilă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv (tableta, laptop sau desktop) cu cameră foto și acces la Internet și o adresă de email valabilă. Actualizarea datelor personale este un proces legal obligatoriu, iar neglijarea lui poate duce la restricționarea accesului la produsele și serviciile bancare pe care le deții la Credit Europe Bank.

Credit Europe Bank România a obținut un profit net de 34,5 milioane de lei în 2022

16 martie 2023

Credit Europe Bank România a continuat să-și consolideze poziția pe piața locală în 2022. Deși nivelul activelor băncii a scăzut ușor, portofoliul a devenit mai solid în condițiile în care Credit Europe Bank România a atins un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior. În aceeași perioadă banca a obținut un profit net de 34,5 milioane de lei în condițiile investițiilor permanente în digitalizare.

Totodată, cifra de afaceri generată de cardurile de credit, produse prin care Credit Europe Bank România a inovat piața bancară locală de-a lungul timpului, s-a situat la 1,41 de miliarde de lei, în creștere cu 12% față de 2021.

„2022 a fost încă un an al investițiilor pentru Credit Europe Bank România. Digitalizarea rămâne prioritarea noastră. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi Google Pay, aplicația Avantaj SoftPOS destinată comercianților și Cardul Virtual utilizabil pe dispozitivele mobile. Vom continua să introducem noi produse în 2023 și în viitor”, a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România.

 

Indicator

2022

2021

Active bancare

4.0 mld RON

4.3 mld RON

Portofoliul de credite

2.3 mld RON

2.1 mld RON

Depozite clienți

2.4 mld RON

2.5 mld RON

Venituri totale

217 mln RON

214 mln RON

Cheltuieli operaționale

176.6 mln RON

137 mln RON

Profit Net

34.5 mln RON

70 mln RON

Cifra de afaceri carduri de credit

1.41 mld RON

1.26 mld RON

Rată de solvabilitate*

29.59%

 32.38%

* fara profit încorporat la 2022


Despre Credit Europe Bank România

În România, Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii. Credit Europe Bank a deschis un nou capitol spre digitalizare și tehnologizare, relansând website-ul instituției, introducând Apple Pay și Google Pay, lansând o nouă interfață de Internet Banking și prima aplicație de mobil adresată cardurilor de credit din portofoliul Băncii și punând la dispoziție comercianților aplicația Avantaj SoftPOS.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, Banca este activă din anul 1993, când a activat sub denumirea de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în anul 2000), iar apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind denumirea de Credit Europe Bank România.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile băncii puteţi găsi accesând www.crediteurope.ro şi www.cardavantaj.ro.