Actualizează-ți datele personale 100% online, simplu și în siguranță, fără niciun drum la bancă. Durează aproximativ 10 minute! Ai nevoie doar de: carte de identitate valabilă, telefon mobil sau orice alt dispozitiv (tableta, laptop sau desktop) cu cameră foto și acces la Internet și o adresă de email valabilă. Actualizarea datelor personale este un proces legal obligatoriu, iar neglijarea lui poate duce la restricționarea accesului la produsele și serviciile bancare pe care le deții la Credit Europe Bank.

În ce condiții poți să accesezi un credit imobiliar?

Accesarea unui credit imobiliar depinde de mai mulți factori. Deși condițiile pot varia în funcție de mai mai mulți factori, despre acestea, dar și despre perioada de lungă durată pentru rambursarea creditului imobiliar și oferta personalizată am ales să îți vorbim în cadrul acestui material.

Curs valutar

Simbol BNR Cumpărare Vânzare
EUR 4,9765 4,9100 5,0600
USD 4,6373 4,5700 4,7200
GBP 5,8018 5,7200 5,9000
CHF 5,0832 5,0300 5,1600
SEK 0,4261 0,3930 0,4470
100 JPY 2,9616 2,9000 3,0600

* Cursuri valutare cont curent

Află mai multe
Persoană fizică O lună* 3 luni
EUR 0,60% 1,00%
RON 5,75% 6,75%
Află mai multe
Index Ultima actualizare Rată
EURIBOR 12 LUNI 29.04.2024 3.72400%
EURIBOR 6 LUNI 29.04.2024 3.83500%
IRCC 01.04.2024 5.90000%
ROBOR 3 LUNI 29.04.2024 6.05000%
ROBOR 6 LUNI 29.04.2024 6.07000%
SARON 1MC+M1 29.04.2024 0.39720%
SARON 3MC+M3 29.04.2024 0.59980%
SARON 3MC+M6 29.04.2024 0.67080%
Află mai multe

Condițiile necesare pentru accesarea unui credit imobiliar

Accesarea unui credit imobiliar implică îndeplinirea a mai multor condiții. 

  • Vârsta minimă și cea maximă admisă

Încă de la 18 ani poți obține suma de care ai nevoie pentru casa de vis, dacă îndeplinești toate celelalte condiții de eligibilitate solicitate de bancă. Când ești tânăr, poți accesa un credit imobiliar pentru care poți plăti rate lunare pentru o perioadă îndelungată, chiar și de 35 de ani. În plus, până la data rambursării ultimei rate lunare și implicit a achitării creditului, vârsta maximă nu poate fi mai mare de 70 de ani.  
Ratele lunare pentru un credit imobiliar pot fi egale (anuități) sau rate descrescătoare (principal egal), atât în cazul în care nu deții, cât și în cel care deții un card de credit sau un card de salariu emis de banca aleasă. Dobândă variabilă pe an este diferită, 8,71% pe an pentru deținătorii de card la Credit Europe Bank și de 8,96% pe an pentru cei care nu optează pentru un card de debit sau unul de salariu emis de bancă. 

  • Resursele financiare disponibile

Stabilitatea resurselor financiare este un element cheie în ceea ce privește obținerea unui credit imobiliar. Veniturile pot proveni din diverse surse, cum ar fi salarii, pensii, chirii, dividende, diurne sau câștiguri din activități PFA. 

  • Vechimea la locul de muncă

Poți fi tânăr, dar trebuie să ai un loc de muncă stabil și vechime în câmpul muncii, înainte de a accesa un credit imobiliar pentru a obține finanțarea dorită. 

  • Suma minimă necesară

Ai nevoie și de o parte din banii necesari pentru achiziția casei de vis. Pentru a putea accesa un credit imobiliar, este necesar  un avans minim de 15% din suma totală a imobilului sau terenului pentru construcția locuinței. 

  • Istoricul de bun platnic

Un istoric de credit pozitiv poate crește considerabil șansele de aprobare. Banca va verifica istoricul tău de credit pentru a se asigura că nu ai alte datorii active, credite neachitate sau ești într-o altă situație dificilă. 

Procesul de obținere a unui credit imobiliar

  • Dacă ai nevoie de informații și clarificarea unor aspecte, ai sfaturi pentru accesarea unui credit imobiliar din partea unui consultant, direct în bancă. Acesta îți poate pune la dispoziție un calcul personalizat și toate informațiile de care ai nevoie înainte de a contracta creditul. 
    Pe de altă parte poți începe demersurile și online, urmând ca după completarea formularului cu datele de contact să primești mai multe informații de la personalul de specialitate care te va aborda.

  • Pregătești toate documentele necesare și le depui în sucursala aleasă! Lista completă a actelor de care ai nevoie poate fi găsită pe site-ul băncii sau în orice sucursală. Poți beneficia de ajutorul consultantului bancar care să te ghideze în tot acest demers. 

  • Pentru că timpul este o resursă de preț, în cel mai scurt timp vei afla valoarea maximă pentru care le califici. Vei avea din acest moment cel mult 60 de zile la dispoziție pentru identificarea casei ideale. 

  • Imediat după ce ai găsit imobilul, trebuie să mergi la bancă și să prezinți:

    • actul de proprietate pentru imobil;
    • intabularea dreptului de proprietate;
    • documentația cadastrală;
    • un extras recent de Carte Funciară pentru informare. 
  • În același timp, are loc evaluarea imobilului. Poți opta pentru un evaluator din lista propusă de bancă sau orice alt evaluator autorizat, membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România. 

  • Odată ce evaluarea este realizată, urmează aprobarea finală a creditului. 

  • Împreună cu notarul și vânzătorul imobilului vei stabili data semnării contractelor. Aceasta trebuie comunicată băncii cu cel puțin 2 zile înainte de momentul propriu-zis, pentru ca toate documentele să fie pregătite, iar reprezentantul instituției financiar-bancare să fie prezent. 

    La semnarea contractelor sunt necesare următoarele documente:

    • extras de Carte Funciară de Autentificare;
    • certificat fiscal care atestă că nu sunt impozite neachitate ale imobilului finanțat/adus în garanție;
    • adeverință eliberată de asociația de proprietari prin care se face dovada achitării la zi a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației;
    • certificat de performanță energetică;
    • polițele de asigurare ale imobilului.
    • Ipotecă imobiliară de rang prioritar, constituită asupra imobilului achiziționat prin credit;
    • Ipotecă mobiliară asupra veniturilor;
    • Ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise la bancă;
    • Ipotecă mobiliară asupra drepturilor de creanță reprezentând despăgubiri ce apar din polițele de asigurare a imobilului. Este necesar să închei polița PAD și polița de asigurare facultativă pentru imobilul achiziționat prin credit.
  • Ultimul pas este obținerea sumei de credit. Aceasta se face imediat după ce ai prezentat dovada de depunere la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a cererilor de intabulare și de înscriere a ipotecii și a interdicțiilor aferente.