Optimo Card

Optimo Card este un credit de cumparaturi in magazin, ce ofera clientilor posibilitatea de a face achizitii de bunuri cu valoare mare, in rate extinse (18, 24 sau 36 de rate cu cost foarte avantajos) in reteaua comerciantilor parteneri ai Bancii pe teritoriul Romaniei.

In momentul aprobarii creditului, suma acordata poate fi accesata prin intermediul cardului atasat. Cardul poate fi utilizat atat pentru efectuarea cumparaturilor in magazine, cat si online.

Beneficii:

 • Posibilitatea de a plati in 18, 24 sau 36 de rate cu cost avantajos in reteaua comerciantilor parteneri ai Bancii pe teritoriul Romaniei (pentru o tranzactie de minimum 500 lei);
 • ZERO lei comision de analiza;
 • ZERO lei taxa de emitere;
 • ZERO lei taxa de administrare;
 • Dobanda foarte avantajoasa - 19% / an pentru tranzactiile in rate cu cost avantajos;
 • Perioada de gratie de pana la 45 de zile in care nu se percepe dobanda pentru tranzactiile comerciale (efectuate in afara sistemului de rate cu cost avantajos);
 • Posibilitatea de a beneficia de o perioada de creditare nelimitata;
 • Servicii disponibile detinatorilor de card aflati in strainatate: asistenta telefonica privind utilizarea cardului, inlocuirea cardului pierdut sau furat, asigurarea in regim de urgenta a unei sume de bani;
 • Posibilitatea alimentarii contului de card la ATM-urile Credit Europe Bank cu functie de "Cash in";
 • Posibilitatea de a schimba codul PIN la ATM-urile Credit Europe Bank;
 • Obtinerea de mini-extrase de cont de la ATM-urile Credit Europe Bank;
 • Comunicarea sumei minime de plata prin transmiterea lunara a unui SMS;
 • Posibilitatea de a efectua tranzactii online, atat in sistem de rate cu cost avantajos, cat si in afara sistemului de rate;
 • Posibilitatea de a efectua tranzactii comerciale contactless prin intermediul cardurilor de credit Optimo Card. Tranzactiile comerciale efectuate prin intermediul acestei tehnologii, nu pot fi efectuate in rate, chiar daca sunt efectuate la terminalele proprii ale Bancii.

inapoi sus

Unde se pot efectua cumparaturi cu plata in rate cu cost avantajos:

Te poti bucura de avantajele cumparaturilor cu plata in rate cu cost avantajos in reteaua magazinelor partenere Credit Europe Bank.

Astfel poti efectua tranzactii in magazine din cele mai variate domenii: electronice / electrocasnice / IT&C, mobila, magazine de constructii / bricolaj / amenajari interioare, sanatate, etc.

In orice locatie a comerciantilor parteneri ce accepta Optimo Card la plata, poti efectua tranzactii fie in 18, 24, sau 36 rate la alegere.

inapoi sus

Ce dobanda se plateste pentru tranzactiile efectuate prin Optimo Card:

 • 19% / an pentru tranzactiile efectuate in rate (18, 24 sau 36).
 • 28% / an pentru tranzactiile efectuate in afara sistemului de rate, daca valoarea integrala a respectivei tranzactii nu a fost rambursata integral in perioada de gratie.

inapoi sus

Suma minima de rambursat lunar:

Reprezinta suma pe care detinatorul Cardului trebuie sa o plateasca pana la data scadentei si este formata din urmatoarele:

100% din valoarea ratelor pentru tranzactii comerciale in rate cu cost avantajos scadente lunar efectuate prin intermediul Cardului, 3% din valoarea tranzactiilor cu cardul, la care se adauga integral valoarea taxelor si comisioanelor, a tuturor dobanzilor (inclusiv dobanzi penalizatoare, daca este cazul) si sumelor restante, precum si a descoperitului de cont neautorizat.

inapoi sus

Cand se plateste:

Extrasul de cont va fi emis in data de 1 a fiecarei luni, iar data scadenta va fi la 15 zile de la emiterea extrasului. Daca scadenta este intr-o zi nelucratoare, atunci plata trebuie efectuata in ziua lucratoare imediat urmatoare.

Odata cu emiterea extrasului de cont Credit Europe Bank va transmite un SMS cu suma minima de plata! Limita de credit acordata pe card este de tip revolving, sumele rambursate din principal regasindu-se din nou pe contul de card incepand cu a doua zi pentru a fi din nou utilizate.

inapoi sus

Documente necesare obtinerii unui credit:

Poti aplica FARA DOCUMENTE DE VENIT, pentru a obtine o limita de credit de maximum 12.000 lei*, daca veniturile inregistrate de tine sunt din salarii sau pensii raportate la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

* Poti solicita ulterior majorarea limitei de credit prin prezentarea documentelor de venit (de exemplu adeverinta de venit, declaratia privind veniturile pe anul anterior etc.).

Mai mult, in 36 de sucursale Credit Europe Bank, dupa efectuarea de catre Banca a verificarilor necesare in baza de date a ANAF, si daca sunt intrunite conditiile de eligibilitate, creditul iti este acordat pe loc.

Daca veniturile inregistrate de tine nu sunt raportate la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), este necesar sa prezinti urmatoarele documente**:

 • Adeverinta de venit;
 • Declaratie privind veniturile din salarii.

** Pot exista situatii in care, pentru acordarea creditului este necesara prezentarea unor documente suplimentare.

inapoi sus