Europe UP Ride

Europe UP Ride este un proiect inițiat de un student român de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, Răzvan Isac, care la încheierea studiilor se întoarce acasă pe bicicletă prin Europa.

Ideea a pornit de la contactul său cu o adevarată cultură a bicicletei pe care a întâlnit-o în țara sa de adopție academică, Olanda. Promovarea rolului benefic al utilizării bicicletei nu este însă decât punctul de plecare în această aventură, proiectul având și un țel social. Traversând Europa și împărtășindu-și experiențele avute de-a lungul călătoriei Răzvan își dorește să genereze sprijin și fonduri pentru Asociatia ABC Down, care dezvoltă activități destinate îngrijirii și integrării copiilor afectați de Sindromul Down.

Asociația ABC Down a fost inființată în luna mai a acestui an, pornind de la experiența personală a fondatorilor acestei asociații, Dana și Decebal Negoiță - părinții lui Vlăduț, în vârstă de 6 ani, diagnosticat cu Sindrom Down. Efortul depus pentru a înțelege cum pot oferi copilului lor șansa unei dezvoltări și integrări sociale firești a născut dorința de a îmbunătăți cadrul general în care sunt tratate astfel de realități, în beneficiul persoanelor cu deficiențe - fie copii, adolescenți sau adulți.

Credit Europe Bank oferă susținerea necesară punerii în practică a acestei idei, aflată în linie cu direcțiile programelor sale de responsabilitate socială dezvoltate în educație, sport, artă și cultură. Pentru a sprijini acest proiect în mod suplimentar banca își va implica angajații într-un demers intern de colectare de fonduri - prin intermediul căruia kilometrii parcurși de Răzvan vor putea fi "achizitionați", urmând ca fondurile rezultate să fie virate în contul asociației ABC Down.

Europe Up Trip în cifre

 • Debutul călătoriei: 18 iulie 2013
 • Punct plecare: Amsterdam, Olanda
 • Punct de sosire: București, România
 • Orașe traversate: Rotterdam, Anvers, Bruxelles, Paris, Orleans, Geneva, Berna, Frankfurt, Munchen, Salzburg, Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad
 • Lungime traseu: 4,000 km
 • Parametri deplasare: 20km/oră, aproximativ 170 km/zi
 • Durata: 24 de zile

Cum donați

Contribuțiile în sprijinul Asociației ABC Down au putut - și pot în continuare - fi făcute prin transfer bancar către următoarele conturi:

 • RON - RO92FNNB001002999258RO01
 • EUR - RO49FNNB001002999258EU01
 • Cod Swift: FNNBROBU
 • CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA) SA, SUCURSALA FOCSANI

Despre Asociația ABC Down

Asociația vizează dezvoltarea unui program amplu, a cărui temă reprezintă și deviza asociației pe termen lung, intitulat "Integrarea și incluziunea copiilor și tinerilor cu dizabilități, în special a celor care sunt diagnosticati cu Sindrom Down". Primul proiect din cadrul acestui program îl constituie împuternicirea familiilor care au în îngrijire copii și tineri cu dizabilități. Această împuternicire constă în formarea părinților în dezvoltarea terapiilor și metodelor de lucru pe care să le aplice în paralel, acasă, cu acești copii. În egală masură asociatia își propune să stimuleze cunoașterea cadrului legislativ și a drepturilor de care se bucură copiii și familiile acestora dar și crearea cadrului necesar pentru a lupta pentru aceste drepturi.

Campanie depozite