Bucureşti, 14 august 2013

Un român a traversat Europa pe bicicletă pentru a susţine Asociaţia ABC Down

Europe UP Ride, proiect iniţiat de Răzvan Isac, un student român al Universităţii Erasmus din Rotterdam şi susţinut de Credit Europe Bank a ajuns la final. Între 18 iulie şi 14 august Răzvan a parcurs aproximativ 4.000 de kilometri între Amsterdam şi Bucureşti. În tot acest timp, proiectul a generat donaţii în valoare de 4.000 euro, scopul proiectului fiind acela de a sprijini Asociaţia ABC Down.

Răzvan şi-a început traseul în Amsterdam, din faţa sediului central Credit Europe Bank N.V, iar 24 de zile mai târziu a intrat în România, după ce a traversat unele dintre cele mai importante oraşe europene cum ar fi Rotterdam, Bruxelles, Paris, Geneva, Berna, Frankfurt, Munchen, Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad. În România itinerariul l-a purtat prin Timişoara, Craiova şi Piteşti, înainte de a ajunge la finalul traseului în Bucureşti, în faţa sediului principal Credit Europe Bank.

"Salutăm sosirea lui Răzvan şi suntem foarte mândri că am fost parte a acestei iniţiative foarte importante pentru susţinerea şi integrarea copiilor cu dizabilităţi. Credit Europe Bank s-a implicat atât cu o contribuţie din partea băncii, cât şi prin iniţiativele personale ale angajaţilor, care au "achiziţionat" peste 1,200 km din cei parcurşi de Răzvan, donând aceşti bani cauzei sociale. În total proiectul a reuşit să strângă 4.000 de euro, care vor merge spre binele celor mici, aflaţi în atenţia asociaţiei ABC Down", a declarat Bogdan Pleşuvescu, Vicepreşedinte şi Coordonator al activităţii de comunicare în cadrul Credit Europe Bank.

Asociaţia ABC Down a fost înfiinţată pornind de la experienţa personala a doi părinţi al căror copil a fost diagnosticat cu Sindromul Down şi se concentrează să ofere copiilor cu dizabilităţi, în special celor diagnosticaţi cu aceasta maladie, posibilitatea de a se integra şi de a se dezvolta social într-un mediu cât mai firesc.

Traseul parcurs de Răzvan Isac a putut fi urmărit şi pe Pagina de Facebook a Credit Europe Bank, informaţiile despre cum se pot face donaţii fiind incluse în tab-ului dedicat acestui proiect.

Credit Europe Bank România - 20 ani

În 2013 Credit Europe Bank (România) S.A. aniversează 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activează încă din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial şi Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) şi apoi, din 2007, în urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank România.

În România Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 70 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile băncii puteţi găsi la www.crediteurope.ro, www.cardavantaj.ro precum şi pe www.facebook.com/CreditEuropeBankRomania

Asociaţia ABC Down

Asociaţia vizează dezvoltarea unui program amplu, a cărui tema reprezintă şi deviza asociaţiei pe termen lung, intitulat "Integrarea şi incluziunea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, în special a celor care sunt diagnosticaţi cu Sindrom Down". Primul proiect din cadrul acestui program îl constituie împuternicirea familiilor care au în îngrijire copii şi tineri cu dizabiliţi. Aceasta împuternicire constă în formarea părinţilor în dezvoltarea terapiilor şi metodelor de lucru pe care să le aplice în paralel, acasă, cu aceşti copii. În egală măsură, asociaţia îsi propune să stimuleze cunoaşterea cadrului legislativ şi a drepturilor de care se bucură copiii şi familiile acestora dar şi crearea cadrului necesar pentru a lupta pentru aceste drepturi.

Pentru mai multe informaţii contactaţi Free Communication, persoană de contact Andreea Lascu - tel. 0752 111 726, e-mail: andreea.lascu@freecomm.ro.