Bucureşti, 12 august 2013

Un student român parcurge distanţa Amsterdam - Bucureşti pe bicicletă în scopul susţinerii şi generării de fonduri pentru Asociaţia ABC Down

Credit Europe Bank susţine proiectul Europe UP Ride, iniţiat de Răzvan Isac, un student român al Universităţii Erasmus din Rotterdam.

Răzvan a parcurs deja pe bicicletă distanţa dintre Amsterdam şi Craiova, aproximativ 3.800 de kilometri, având în faţă încă aproximativ 200 de kilometri, până la destinaţia finală, Bucureşti. Scopul acestuia este să sprijine şi să genereze fonduri pentru Asociaţia ABC Down care dezvoltă proiecte pentru copii cu sindrom Down. Răzvan şi-a început traseul din Amsterdam pe 18 iulie, din faţa sediului central Credit Europe Bank N.V, iar 24 de zile mai târziu a intrat în România după ce a traversat unele dintre cele mai importante oraşe europene cum ar fi Rotterdam, Bruxelles, Paris, Geneva, Berna, Frankfurt, Munchen, Viena, Bratislava, Budapesta şi Belgrad. Înaintând cu o viteză medie de 20 km/h şi 170 de km/zi, Răzvan va mai marca pe traseul său până la Bucureşti o oprire în Piteşti.

"Suntem foarte mândri să putem contribui la efortul lui Răzvan de a sprijini o cauză atât de importantă cum este cea de a susţine dezvoltarea şi integrarea copiilor cu dizabilităţi. Pe lângă sprijinul financiar oferit de bancă pentru punerea în practică a acesti idei şi angajaţii CEB sunt direct implicaţi. Aceştia pot licita kilometrii parcurşi, fondurile fiind direcţionate către asociaţia susţinută de Răzvan, ABC Down", a declarat Bogdan Pleşuvescu, Vicepreşedinte şi Coordonator al activităţii de comunicare în cadrul Credit Europe Bank

Asociaţia ABC Down a fost înfiinţată pornind de la experiența personala a doi părinți al caror copil a fost diagnosticat cu Sindromul Down şi se concentrează să ofere copiilor cu dizabilităţi, în special celor diagnosticaţi cu aceasta maladie, posibilitatea de a se integra şi de a se dezvolta social într-un mediu cât mai firesc.

Traseul parcurs de Răzvan Isac va putea fi urmărit și pe Pagina de Facebook a Credit Europe Bank, informațiile despre cum se pot face donații fiind incluse în tab-ului dedicat acestui proiect.

Credit Europe Bank România - 20 ani

În 2013 Credit Europe Bank (România) S.A. aniversează 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală. Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca activează încă din 1993 sub titulatura Banca de Credit Comercial şi Industrial, ulterior ca Finansbank (2000) şi apoi, din 2007, în urma unui proces de rebranding, sub numele de Credit Europe Bank România.

În România Credit Europe Bank asigură o gamă largă de produse şi servicii către aproximativ 500.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 70 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking.

Mai multe informaţii despre produsele şi serviciile băncii puteţi găsi la www.crediteurope.ro, www.cardavantaj.ro precum şi pe www.facebook.com/CreditEuropeBankRomania

Asociaţia ABC Down

Asociaţia vizează dezvoltarea unui program amplu, a cărui tema reprezintă şi deviza asociaţiei pe termen lung, intitulat "Integrarea şi incluziunea copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, în special a celor care sunt diagnosticaţi cu Sindrom Down". Primul proiect din cadrul acestui program îl constituie împuternicirea familiilor care au în îngrijire copii şi tineri cu dizabilităţi. Aceasta împuternicire constă în formarea părinţilor în dezvoltarea terapiilor şi metodelor de lucru pe care să le aplice în paralel, acasă, cu aceşti copii. În egală măsură, asociaţia îsi propune să stimuleze cunoaşterea cadrului legislativ şi a drepturilor de care se bucură copiii şi familiile acestora dar şi crearea cadrului necesar pentru a lupta pentru aceste drepturi.

Pentru mai multe informaţii contactaţi Free Communication, persoană de contact Andreea Lascu - tel. 0752 111 726, e-mail: andreea.lascu@freecomm.ro.