Bucureşti, 27 iulie 2011

• Instituţia financiară confirmă că nu are expunere pe titlurile de stat din Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania şi Italia.
  • Recent, Moody's a schimbat perspectiva Grupului CEB în "pozitiv"

Credit Europe Bank NV a aplicat voluntar pentru testul de stres european în contextul politicilor ferme de management al riscului şi al celor de transparenţă practicate de bancă. Testul de stres a confirmat situaţia financiară solidă a instituţiei, raportul dintre capitalizare şi active fiind de 11,8% iar capitalurile proprii de nivel 1 având o pondere de 8,6%, în urma aplicării scenariului care viza o perioadă de doi ani. Credit Europe Bank NV a confirmat şi faptul că în prezent nu are expunere pe titlurile se stat din Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania şi Italia.

Testul s-a efectuat utilizându-se scenariile, metodologia şi premisele publicate de Autoritatea Bancară Europeană (ABE) pe site-ul său. Conform rezultatului în cazul unui presupus şoc pe fondul unui scenariu negativ proporţia capital-active ar fi de 11,8% în 2012 faţă de nivelul actual al CEB, de 13,3% la finele lui 2010. În acelaşi timp ponderea capitalurilor proprii de nivel 1 s-ar reduce de la 10,1% la 8,6% - mult peste nivelul de referinţă de 5% al ABE.

Rezultatul obţinut de CEB NV în urma testului de stres coincide cu un alt moment important pentru bancă. Moody’s, una dintre cele  mai prestigioase agenţii de rating din lume, a schimbat perspectiva Credit Europe Bank NV în pozitiv, datoria pe termen lung şi depozitele fiind cotate cu Ba2, iar soliditatea financiară fiind stabilită la nivelul D. Moody’s atribuie rezultatele bune unei capitalizări solide, precum şi profitabilităţii, lichidităţii bune şi calităţii activelor.

Despre Credit Europe Bank NV
Credit Europe Bank NV este un grup financiar international care se claseaza printre primele 10 banci comerciale din Olanda. Cu peste 6,000 de angajati si 3 milioane de angajati, banca asigura produse bancare pentru persoane fizice si IMM-uri, precum si servicii de private banking, prin intermediul a peste 200 de sucursale si mai mult de 11,000 de puncte de vanzare in noua tari din Europa. De asemenea, Credit Europe Bank NV ofera servicii de tranzactii financiare si de marfuri prin reteaua de unitati din aceste tari, precum si in China si Emiratele Arabe Unite.

Despre Credit Europe Bank
Credit Europe Bank (România) S.A., membră a grupului FIBA, asigură o gamă largă de produse şi servicii, către peste 420.000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 78 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distributie: ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking.

Pentru mai multe informaţii contactaţi Free Communication, persoană de contact Daniel Amzăr - tel. 0752 111 728, e-mail: daniel.amzar@freecomm.ro.