Bucuresti, 10 Februarie 2010

Credit Europe Bank NV a decis să achiziţioneze pachetul de acţiuni de 95% a Millennium Bank AS Turcia, subsidiară a Băncii Comerciale Portugheze, pentru suma de 61,8 milioane euro.

Achiziţia este supusă aprobărilor autorităţilor de reglementare olandeze şi turceşti şi se estimează ca procesul de preluare să se finalizeze până la sfârşitul lunii iunie 2010. Rămâne opţinea vânzării restului de 5% din acţiuni de către Banca Comerciala Portugheză.

La sfârşitul anului 2009, Millennium Bank AS Turcia avea 310 angajaţi care deserveau clienţii prin intermediul a 18 sucursale, în timp ce bilanţul total anual înregistra 495 millioane euro, din care 315 milioane euro sub formă de depozite. Banca este autorizată să efectueze toate tipurile de servicii bancare comerciale şi operează atât în sectorul bancar corporate cât şi în segmentele superioare ale retail banking-ului. Piaţa financiară din Turcia prezintă oportunităţi semnificative în domeniul serviciilor bancare de retail şi va susţine Credit Europe Group pentru a obţine o platformă importantă în domeniul serviciilor bancare corporate. Banca va fi redenumită Credit Europe Bank AS, alăturându-se astfel reţelei bancare Credit Europe Bank din Olanda, Germania, Elveţia, România, Belgia, Rusia, Malta, Emiratele Arabe Unite şi Ucraina. Credit Europe Bank NV este printre primele 10 bănci din Olanda, cu o valoare totală a activelor de 10 miliarde euro şi cu un portofoliu de peste 3 milioane de clienţi.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să luaţi legătura cu Simina Pătrăşcoiu, Communication Manager, simina.patrascoiu@crediteurope.ro sau Alexandra Dimancea, PR Coordinator, alexandra.dimancea@crediteurope.ro.