Bucureşti, 28 ianuarie 2009

Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România au acum mai multe motive să-şi economisească disponibilităţile temporare de bani prin oferta Credit Europe Bank pentru contul de economii "Acumulare IMM", fără sumă minimă la constituire şi cu dobânzi de până la 14% pentru economiile în RON.

"Fiind conştienţi de importanţa economisirii pentru IMM-uri în această perioadă, încercăm să venim cu soluţii de economisire cât mai avantajoase pentru aceştia. Astfel, am decis că pentru contul de economii Acumulare IMM să oferim dobânzi foarte atractive, de până la 14% pentru economiile în RON - similare cu cele acordate persoanelor fizice - precum şi alte facilităţi menite să ajute IMM-urile în a-şi spori disponibilităţile de bani de care dispun la un moment dat" a declarat Dl. Mustafa Cavusoglu, Director Marketing IMM, Credit Europe Bank (România) S.A.

"Acumulare IMM" este un cont de economii dedicat clienţilor din categoria IMM care, pe lângă dobânda competitivă oferă şi accesul permanent şi rapid la banii firmei, specific conturilor curente, putând efectua încasări şi plăţi diverse direct din contul de economii.

Avantajul principal oferit de noul produs constă în garantarea unor câştiguri suplimentare, dobânda fiind comparabilă cu cea a unui depozit la termen. Contul de economii "Acumulare IMM" este totodată un instrument eficient de optimizare a fluxurilor de numerar a firmelor, permitându-le acestora să îşi sporească fondurile disponibile în anumite perioade şi să le folosească în orice moment pentru finanţarea activităţilor lor specifice.

Rata dobânzii pentru conturile de economii "Acumulare IMM" este diferenţiată pe tranşe valorice, fiind crescătoare pe măsură ce sumele depuse în acest cont sunt mai mari, şi începe de la 6% pentru economiile în RON.

Pentru companiile care preferă economisirea în valută, contul de economii Acumulare IMM este disponibil EUR şi USD. Dobânda este calculată zilnic la soldul contului de economii şi este plătită lunar. Sumele economisite prin intermediul conturilor "Acumulare IMM" sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, în limita plafonului comunicat periodic de acesta.

Contul de economii "Acumulare IMM" este disponibil în toate sucursalele Credit Europe Bank (România) S.A. Informaţii suplimentare referitoare la acest produs pot fi obţinute de la sediul sucursalelor Credit Europe (România) S.A., de pe pagina web a Băncii: www.crediteurope.ro, sau consultând Portalul dedicat IMM-urilor: www.crediteuropeimm.ro şi portalul dedicat femeilor întreprinzator www.femeiadeafaceri.ro.

Credit Europe Bank (România) S.A., membră a grupului FIBA, asigură o gamă largă de produse şi servicii către peste 400,000 de persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, prin intermediul unei reţele alcătuite din 115 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru - reţea mereu în dezvoltare, precum şi prin alte canale alternative: bancomate, POS şi servicii de internet banking.