Bucureşti, 21 Mai 2008

"Prin lansarea noului produs Direct IMM, clienţii noştri au acum posibilitatea să plătească facturile către furnizori (distribuitori, producători, etc), la o dată prestabilită, fără a fi necesară deplasarea la bancă.

Considerăm că prin acest produs inovator, reuşim să ne continuăm drumul, acela de sprijinire a IMM-urilor în ceea ce priveşte dezvoltarea activităţii acestora", a declarat Dl. Cemal Yildirim, Vice Preşedinte Adjunct - Divizia IMM, Credit Europe Bank (România) S.A.

Direct IMM are ca principal scop plata facturilor emise de către furnizori, clienţilor IMM. Prin acest serviciu, plăţile vor putea fi făcute direct din contul curent DIRECT IMM al clientului, doar în baza listei cu facturi emise şi transmise de către furnizor. Aplicaţia propusă de bancă poate fi o soluţie foarte bună pentru companiile care doresc să utilizeze debitarea directă nu doar pentru plata utilităţilor, produsul putând fi utilizat de o gamă foarte largă de furnizori.

Faţă de modalitatea clasică de decontare a plăţilor, Direct IMM prezintă avantajul unor costuri totale mult mai atractive.

Direct IMM se adresează furnizorilor de bunuri şi servicii şi doreşte să fie o soluţie eficientă de gestiune a încasărilor de creanţe în baza facturilor emise.

Există avantaje multiple, special concepute pentru clienţii furnizorilor, platfoma Direct IMM putând fi folosită şi ca soluţie de gestionare a plăţilor. Ca element inovator, Produsul Direct IMM poate avea ataşată o linie de credit care va permite clienţilor IMM eligibili să efectueze plata facturilor către furnizorii care beneficiază de facilitatea DIRECT IMM, fără a-şi utiliza sursele proprii sau apela la altă finanţare.

Beneficiarii eligibili pentru produsul Direct IMM cu linie de credit ataşată sunt companiile IMM, stabile din punct de vedere financiar, care nu sunt înregistrate cu credite restante sau cu incidente de plată în Centrala Incidentelor de Plăţi şi care derulează activitate comercială, pe baza de contract valabil cu furnizorii cu care banca are semnată o convenţie de lucru. Clientul IMM va putea folosi facilitatea Direct IMM cu unul sau cu mai mulţi furnizori, pentru fiecare dintre aceştia având un cont curent DIRECT IMM dedicat.

Produsul Direct IMM este disponibil în toate sucursalele Credit Europe Bank (ROMÂNIA) S.A. Informaţii referitoare la caracteristicile produsului, condiţiile de eligibilitate şi documentele necesare obţinerii unui astfel de produs pot fi obţinute de la sediul sucursalelor Credit Europe Bank (ROMÂNIA) S.A. sau consultând Portalul dedicat IMM-urilor: www.crediteuropeimm.ro

Credit Europe Bank (România) S.A. membră a grupului FIBA, oferă produse şi servicii bancare unui număr de peste 400.000 clienţi persoane fizice şi societăţi comerciale printr-o reţea de peste 115 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru - reţea în continuă expansiune, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri şi Internet Banking.