Bucureşti, 5 Iunie 2008

Credit Europe Bank (România) S.A. ("Credit Europe Bank") are plăcerea să vă anunţe că după o suprasubscripţie a facilităţii sindicalizate cu maturitate de 2 ani , suma împrumutului a crescut de la lansarea de 60 milioane EURO şi a fost semnată astăzi la 110 milioane EURO.

Acest acord stabileşte termenii şi condiţiile pentru a putea acorda către Credit Europe Bank o facilitate care să fie utilizată în scop general pentru corporaţii timp de 2 ani. Facilitatea a fost realizată de Alpha Bank A.E., Mashreqbank PSC şi Raiffeisen Zentralbank Österreich AG ("RZB"), aranjorii mandataţi ("MLAs") cu RZB acţionând ca şi Bookrunner (the "Bookrunner"). Alpha Bank, London Branch acţionează ca şi agent.

Ceilalţi 11 participanţi sunt următoarele bănci:
Co-Arrangers: Standard Bank plc, Vakifbank International AG
Arrangers: American Express Bank GmbH, Commerzbank AG, Wachovia Bank, National Association
Lead Managers: Doha Bank, LRP Landesbank Rheinland-Pfalz, National Bank of Greece S.A.
Managers: Atlantic Forfaitierungs AG, National Bank of Egypt (UK) Limited, WGZ Bank AG

Agentul este Alpha Bank, London Branch.

Credit Europe Bank (România) a fost întemeiată în 1993 şi în 2000 a devenit "Finansbank (România) SA". Ca urmare a vânzării Finansbank A.S. Turkey către Banca Naţionala a Greciei, în August 2006 Grecia , Finansbank (România) S.A. şi-a schimbat denumirea în Credit Europe Bank (Romania) S.A pe data de 12 Martie 2007.
Majoritatea este deţinuta de FIBA International Holding N.V., este o bancă universală , Credit Europe Bank (România) fiind în primul rând activă în corporate şi retail banking. Are 1.700 angajaţi şi operează în 85 sucursale şi agenţii în România, atingând mai mult de 250.000 clienţi persoane fizice şi 20.000 corporate şi clienţi SME.

Acesta este al 5 lea acord de acest fel al băncii, primul împrumut sindicalizat al Credit Europe Bank (România) S.A. fiind facilitatea de 15 milioane EUR semnată în Octombrie 2004, urmată de 55 milioane EUR în Octombrie 2005, în Iunie 2006 şi 45 milioane în Decembrie 2006.

În 2007 pe 31 Martie, portofoliul împrumuturilor băncii a atins 530 milioane EUR iar activele băncii au atins 815 millioane EUR comparat cu 447 milioane EURO şi respectiv 697 milioane EURO în 2006.

Credit Europe Bank (România) S.A., membră a grupului FIBA, oferă produse şi servicii bancare unui număr de peste 400.000 clienţi persoane fizice şi societăţi comerciale printr-o reţea de peste 100 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru - reţea în continuă expansiune, precum şi prin canale alternative de distribuţie: ATM-uri, POS-uri şi Internet Banking.