Bucureşti, 18 Iunie 2007

IFC, sectorul privat al Grupului Băncii Mondiale, va oferi un împrumut pe şapte ani băncii Credit Europe Bank România pentru a susţine extinderea acesteia în domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi pentru a consolida bilanţul acesteia prin furnizarea de fonduri în moneda locală cu un curs mai mare decât cel prezent pe piaţa locală.

Investiţia de 26 millioane USD echivalent va fi primul împrumut în moneda locală oferit de IFC pe piaţa din România. În calitate de instituţie cotată internaţional cu triplu-A, IFC creşte creditul său pentru a furniza produse în moneda locală clienţilor din sectorul privat.

Tamer Ozatakul, Director General al Credit Europe Bank, a declarat: "În 2006 am facut primul pas în a ne adresa tuturor segmentelor din economia României prin stabilirea unei unităţi bancare pentru IMM-uri.

Facilitatea oferită de IFC, ne va ajuta să dezvoltăm propria bază de clienţi IMM şi să răspundem mult mai eficient necesităţilor acestora prin furnizarea de împrumuturi în moneda locală pe termen mediu. Sperăm ca rolul nostru să continue să crească în ceea ce priveşte serviciile oferite sectorului IMM-urilor, sector ce reprezintă un motor important pentru dezvoltarea din România."

Ana Maria Mihăescu, Şef al Misiunii IFC în România, a declarat, "Acest împrumut reprezintă angajamentul IFC faţă de România şi abordarea sa inovativă în a răspunde necesităţilor pieţei, în particular sectorului financiar, ce reprezintă cheia pentru dezvoltarea economică. Acest împrumut în moneda locală va contribui la dezvoltarea sistemului bancar din România, în timp ce va oferi băncii Credit Europe Bank posibilitatea de a-şi diversifica serviciile oferite sectorului IMM."

Despre IFC

IFC, sectorul privat al Grupului Băncii Mondiale, promovează pieţe deschise şi competitive în ţările aflate în dezvoltare. IFC susţine companii din sectorul privat, precum şi alţi parteneri în realizarea unor locuri de muncă productive şi oferirea unor servicii de bază, pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a scăpa de sărăcie şi pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Prin FY06, Produsele Financiare IFC au oferit peste 56 de miliarde USD în finanţarea investiţiilor din sectorul privat şi au mobilizat încă 25 miliarde USD pentru 3.531 companii din 140 de ţări în dezvoltare. Serviciile de Consiliere IFC şi partenerii donori au furnizat peste 1 miliard USD în programul susţinut pentru construirea de întreprinderi mici, pentru a accelera participarea privată în infrastructură, pentru a îmbunătăţi afacerile în ceea ce priveşte mediul, pentru a mări accesul la finanţări, şi pentru a creşte susţinerea de mediu şi socială. Pentru informaţii adiţionale vă invităm să vizitaţi www.ifc.org.

Despre Credit Europe Bank, România

Credit Europe Bank (România) S.A., fosta Finansbank (România) S.A., s-a lansat în 2000, în urma achiziţiei Băncii de Credit Industrial şi Comercial S.A. de către Grupul FIBA din Turcia. Banca, companie care oferă produse bancare corporate şi retail, are 1.700 de angajaţi şi operează prin 85 de sucursale, ajungând astfel la peste 250.000 de persoane fizice şi 20.000 societăţi comerciale şi IMM-uri.