Bucureşti, 28 Aug 2007

Banca Naţională a validat normele interne de creditare ale Credit Europe Bank România, acestea intrând în vigoare începând cu data de 5 septembrie 2007.

Gradul de îndatorare maxim acceptat de Credit Europe Bank la un client este de până la 65% din veniturile clienţilor si se va stabili pe baza venitului solicitantului şi a "scoringului" calculat de bancă.

"Deţinerea unui portofoliu de peste 400,000 clienţi, cât şi know-how-ul internaţional în creditarea persoanelor fizice şi în businessul ipotecar, au contribuit la elaborarea normelor şi principiilor de creditare aprobate de către Banca Naţională a României. În timp ce vom continua abordarea prudenţială bancară de creditare, aplicarea noilor norme va favoriza o nouă segmentare a clienţilor şi implementarea unei politici a preţurilor bazată pe risc, pentru fiecare produs", a declarat dl Tamer Ozatakul, Preşedinte al Credit Europe Bank România.

Noile norme se vor aplica la toate produsele de creditare oferite de bancă, dintre acestea enumerând creditele ipotecare, creditele de nevoi personale precum şi cardurile de credit.

Credit Europe Bank (România) S.A. fostă Finansbank (România) SA - este o bancă universală, ce oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, micilor întreprinzători, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin cele peste 90 de sucursale şi agenţii precum şi prin canale de distribuţie alternative: reţele de ATM şi POS, Internet Banking. Banca deţine un portofoliu de peste 400.000 de clienţi.