Bucureşti, 23 Noiembrie 2006

Finansbank şi AVIVA Asigurări de Viaţă anunţă semnarea unui parteneriat strategic de tip bancassurance. Prin această alianţă, cei doi parteneri îşi propun consolidarea poziţiilor pe piaţa financiar-bancară românească şi orientarea către alte pieţe ţintă.

Primul produs lansat în cadrul parteneriatului este o asigurare de sănătate în sistem privat -VIVACE, Finansbank devenind astfel prima bancă din România care distribuie asigurări de acest tip. Furnizorul serviciilor medicale este Medicover, lider pe piaţa de profil din România. Prin VIVACE, Finansbank îşi măreşte paleta de servicii destinate persoanelor fizice.

VIVACE este o asigurare de sănătate prin care asiguraţii beneficiază de servicii medicale în ambulator şi de spitalizare la standarde superioare în caz de accident sau de îmbolnăvire.

VIVACE înseamnă servicii medicale de calitate. Te trimite în ambulator pentru diagnosticare, are grijă ca în spital să beneficiezi de îngrijire specială în rezerve confortabile şi te ajută să te refaci complet după spitalizare.

Principalele avantaje competitive ale asigurării de sănătate VIVACE oferită de Finansbank:

• Fără teste preliminare - clientul este acoperit chiar din momentul achiziţiei pachetului VIVACE, nefiind necesară o evaluare medicală prealabilă
  • Fără griji - fiecărui asigurat i se alocă un manager de caz, un medic, care coordonează întreaga îngrijire medicală înainte, în timpul şi după spitalizare.
  • Cele mai bune servicii medicale - prin partenerul Medicover asiguratul are acces la cei mai buni specialişti din domeniul medical şi cel mai performant laborator de analize din România
  • Hotline medical non-stop - asiguratul are permanent la dispoziţie o linie de telefon pentru orice situaţie în care este nevoie de sfatul unui medic
  • Fără cheltuieli neprevăzute - VIVACE te protejează împotriva cheltuielilor suplimentare generate de spitalizare în caz de îmbolnăvire sau accident
  • Preţ unic, indiferent de vârstă, sexul sau ocupaţia persoanei asigurate
  • Supravegherea sarcinii - Femeile care îşi propun să devină mame, beneficiază, în limita planului de beneficii ales, de controalele şi investigaţiile necesare pe perioada celor 9 luni, naştere în rezerve private şi asistenţă medicală pentru nou-născut pe o perioadă de 15 zile.

VIVACE este oferit în patru pachete personalizate oferind clienţilor opţiunea de a alege programul specific adaptat nevoilor lor: Vivace Esenţial, Vivace Plus, Vivace Extra, Vivace Premium.

Referitor la lansarea produsului Vivace, Dl Tamer Ozatakul, Preşedinte Finansbank (România) SA a declarat: "Vivace este primul produs al parteneriatului dintre Finansbank şi AVIVA în România, înscriidu-se în seria proiectelor de succes dezvoltate de cele două companii la nivel internaţional, precum pe piaţa din Turcia.

Prin Vivace şi orientarea spre alte produse de asigurări, Finansbank îşi propune să devină un competitor important pe piaţa produselor bancassurance în România, piaţa cu un potenţial semnificativ de creştere in viitor".

"Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Finansbank este un pas important care consolidează business-ul nostru pe partea de bancassurance. Sunt convins că Vivace va avea un debut foarte bun pentru că românii au nevoie de servicii medicale de calitate, iar partenerul nostru, Medicover şi serviciile pe care le oferă răspund cel mai bine standardelor pe care le solicită piaţa. Oferta noastră comună se va dezvolta şi în viitor răspunzând cât mai bine cerinţelor pieţei", a declarat Directorul General desemnat al Aviva România, domnul Shah Rouf.

Finansbank (România) S.A. este activă pe piaţa românească din februarie 2000. În calitate de instituţie financiară universală, deserveşte toate segmentele economice cu o gamă variată de produse şi servicii, cum ar fi credite de consum, carduri, conturi de economii, certificate de depozit, credite pentru IMM-uri, finanţarea capitalului de lucru, finanţarea de proiecte şi a comerţului internaţional.

Ca parte a Grupului Fiba Servicii Financiare, Finansbank (România) S.A. beneficiază de vâstă experienţă şi know-how din partea principalului său acţionar, Finansbank AS, în ceea ce priveşte economiile de piaţă aflate în curs de dezvoltare. Finansbank (România) S.A. intenţionează să îşi mărească cota de piaţă în România, oferind noi produse personalizate clienţilor săi, precum şi prin deschiderea de noi sucursale.

Aviva Asigurări de Viaţă este, după 6 ani de operaţiuni în România, unul dintre principalii jucători pe piaţa asigurărilor, având agenţii şi centre de dezvoltare în 19 oraşe. Peste 400.000 de români au deja o asigurare de la Aviva, preocuparea cheie a companiei fiind oferirea unor servicii la standarde de calitate similare celor din ţările occidentale.

După prima jumătate a anului 2006, Aviva se situează pe locul 5 în topul asiguratorilor de viaţă cu o cotă de piaţă de 5.48%. Până la sfârşitul anului 2006 compania şi-a propus o creştere a cotei de piaţă şi o poziţionare cât mai bună în ierarhia asiguratorilor de viaţă. Pentru detalii suplimentare: www.aviva.ro

Medicover este o companie internaţională de asistenţă medicală privată care activează pe piaţa românească de 10 ani. Medicover oferă asistenţă medicală completă la un nivel profesionist la peste 1000 de companii importante, protejand astfel sănătatea a mai mult de 42.000 de abonaţi.

Medicover şi-a dobândit statutul de lider pe piaţa serviciilor medicale din România prin calitatea serviciilor medicale oferite şi printr-o manieră unică de management a stării de sănătate a abonaţilor săi prin medicul personal. Pentru detalii suplimentare: www.medicover.ro