Bucureşti, 19 Iunie 2006

Finanţarea IMM-urilor reprezintă una din componentele principale ale strategiei de dezvoltare şi consolidare a poziţiei Finansbank pe piaţa bancară românească.

Misiunea băncii pentru segmentul IMM-urilor este de a deveni sursa principală de finanţare, informare şi consultanţa a acestui segment, punându-se accentul pe construirea şi consolidarea unor relaţii cât mai bune cu clienţii şi pe rapiditate în satisfacerea nevoilor specifice IMM-urilor. Un pas important în acest sens îl reprezintă lansarea noului produs pentru IMM-uri, SuportFinans.

"Avem plăcerea să aducem la cunoştinţa opiniei publice că Finansbank (România) S.A. lansează un nou produs de creditare pentru IMM-uri, SuportFinans, destinat susţinerii potenţialului de vânzări al Intreprinderilor Mici şi Mijlocii. Pentru Finansbank (România) S.A. acest moment reprezintă o continuare a procesului de consolidare a rolului său de finanţator al IMM-urilor din România", a declarat dl. Tamer Ozatakul, preşedintele Finansbank (ROMÂNIA) S.A.

SuportFinans este un produs de creditare pentru susţinerea activităţii curente, destinat finanţării în principal a stocurilor şi creanţelor comerciale, dar şi a acoperirii altor cheltuieli pe termen scurt cu care se confruntă intreprinzătorii mici şi mijlocii din România.

Noul produs oferă posibilitatea aprobării rapide, în baza unui număr minim de documente, a unei limite de credit de maximum 125,000 EUR (echivalent în RON), pe o perioadă de cel mult 12 luni (cu posibilitate de prelungire). În plus, clienţii care optează pentru produsul SuportFinans, pot beneficia suplimentar şi de un credit PromptFinans - facilitate de tip overdraft, ataşată contului curent în valoare de maxim 15,000 EUR (echivalent RON).

Beneficiarii eligibili pentru un credit SuportFinans sunt companiile stabile din punct de vedere financiar, care au o experienţă în domeniu de minim 1 an, obţin profit din exploatare şi nu sunt înregistrate cu credite restante sau cu incidente în Centrala Incidentelor de Plăţi.

Produsul SuportFinans este disponibil în toate sucursalele Finansbank (ROMÂNIA) S.A. Informaţii referitoare la condiţiile de eligibilitate şi documentele necesare obţinerii unui astfel de credit pot fi obţinute şi de la sediul sucursalelor Finansbank (ROMÂNIA) S.A.