Bucureşti, 14 Iunie 2006

Cel de-al 11-lea "Forum Euromoney pentru Europa Centrală şi de Est" a avut loc în Viena, în intervalul 16-18 Ianuarie 2006.

Avem plăcerea de a vă anunţa că tranzacţia mai sus menţionată a fost semnată la Atena, Grecia astăzi 14 Iunie 2006. Facilitatea a fost lansată iniţial pentru o sumă subscrisă în totalitate de 40.000.000 EUR şi s-a dovedit a fi de succes datorită suprasubscrierii.

Cu toate acestea, Finansbank (România) S.A. a ales să accepte numai o parte din suprasubscrierea înregistrată şi a aprobat creşterea facilităţii pînă la concurenţa sumei de 60.000.000 EUR.

Facilitatea a fost aranjată de Alpha Bank A.E., şi Raiffeisen Zentralbank Österreich AG în calitate de aranjori principali mandataţi iniţial. Lista detaliată a participanţilor se regăseşte în cele ce urmează:

Alpha Bank A.E. Aranjor Principal Mandatat Iniţial
Raiffeisen Zentralbank Österreich AG Aranjor Principal Mandatat Iniţial
Egnatia Bank A.E. Aranjor Principal Mandatat
Mashreqbank PSC Aranjor Principal Mandatat
National Bank of Greece S.A. Aranjor Principal Mandatat
Standard Bank plc Aranjor Principal Mandatat
Vakifbank International AG Aranjor Principal Mandatat
Wachovia Bank N.A. Aranjor Principal Mandatat
Bayerische Hypo und Vereinsbank AG Aranjor
Bank Austria Creditanstalt AG Aranjor
UniCredito Italiano S.p.A. Aranjor
Commerzbank AG Manager Principal
American Express Bank GMBH Manager
National Bank of Egypt UK Ltd Manager

Dobanda: Euribor +1.05% pe an.

Maturitatea: 14 Iunie 2008

Finansbank (România) S.A.("Banca") oferă o gamă variată de produse şi servicii bancare destinate persoanelor fizice şi juridice printr-o reţea de 53 de sucursale şi agenţii în întreaga ţară şi are un număr de aproximativ 1,300 angajaţi.

La sfârşitul lunii Decembrie 2005 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2004, activele totale ale băncii au înregistrat o creştere cu 73.9%, (atingând 341 milioane EUR) în timp ce creditele acordate clientelei au crescut cu 97%, (atingând suma de 225 milioane EUR).

În primul trimestru al anului 2006 portofoliul de credite a crescut cu 18.6% - ajungând la nivelul de 267 milioane EUR, în timp ce activele au înregistrat nivelul de 418 millioane EUR- reprezentând o creştere cu 22.6% .