03 martie 2005

Finansbank (România) SA a încheiat cu success anul 2004, cu rezultate financiare mai bune, cu o gamă mai largă de produse şi o reţea de sucursale extinsă.

Activele băncii aproape s-au dublat la sfârşitul lunii Decembrie a anului 2004, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2003, ajungând la 200 milioane EUR (7.993 miliarde lei).

Performanţa îmbunătăţită a fost sprijinită de creşterea cu 88% a capitalurilor proprii de la 471,0 miliarde lei (11,9 milioane EUR) la 887,3 miliarde lei (22,4 milioane EUR), şi de creşterea depozitelor clienţilor de la 3.409 miliarde lei ( 85,9 milioane EUR) la 5.469 miliarde lei (137,9 milioane EUR) pe parcursul anului 2004.

Cel de-al doilea împrumut sindicalizat acordat unei bănci din România , în valoare de 15,0 milioane EUR şi cea de-a treia emisiune de obligaţiuni corporative , în valoare de 410,0 miliarde lei, listate la bursa din Bucureşti, sunt alte realizări ale căror martori am fost.

În pofida investiţiilor intense în dezvoltarea serviciilor oferite, a resurselor umane, a cardurilor şi a tuturor investiţiilor conexe în IT necesare susţinerii acestei dezvoltări, banca noastră a încheiat anul 2004 cu un profit brut de 151,9 miliarde lei (3,8 milioane EUR), comparativ cu 87,9 miliarde lei (2,1 milioane EUR) la sfârşitul anului 2003.

Cu o clientelă formată din peste 200.000 persoane fizice şi 15.000 persoane juridice, Finansbank (România) SA a atins obiectivul de a deţine o cotă de piaţă de 1% din piaţa bancară locală, 5% cota de piaţă din piaţa creditelor de consum şi 7% cota de piaţă din piaţa cardurilor.

Finansbank (România) SA doreşte să continue creşterea şi strategia de dezvoltare în România prin lărgirea gamei de produse şi a serviciciilor oferite. În calitate de banca universală, dorim să fim activi în toate sectoarele activităţii economice, în întreaga ţară.