Bucureşti, Hotel Marriott, Iulie 2005

Finansbank lansează un card unic în România - CARDFINANS AVANTAJ - primul card de credit internaţional, cu dobândă 0% pentru cumpărături cu plata în rate, efectuate la magazinele partenere Finansbank din România.

Într-un climat în care piaţa de carduri din România este în continuă dezvoltare, dar şi datorită volumului mare de cumpărături efectuate în rate, Finansbank a creat CardFinans AVANTAJ; prin intermediul acestuia, posesorul se poate bucura de toate avantajele unui card de credit internaţional, emis sub licenţa MasterCard, cât şi de facilitatea de a achiziţiona bunurile/serviciile dorite, în rate cu dobândă 0%, de la toate magazinele partenere Finansbank.

Cardul poate fi utilizat pentru o paletă largă de achiziţii: de la bijuterii la bilete de avion, vacanţe, haine şi accesorii, cosmetice sau decoraţiuni interioare, plata în baruri, hoteluri sau restaurante.

"Succesul CardAvantaj ne-a impulsionat să oferim clienţilor noştri un produs mai bun, care să le ofere, prin caracteristicile sale, soluţia potrivită pentru toate dorinţele lor. Unicitatea CARDFINANS AVANTAJ constă în faptul că utilizatorul poate folosi cardul atât pentru a cumpăra orice produs/serviciu în rate din cardul reţelei acceptatoare, numărul de rate variind de la un partener la altul (între 1 şi 12 rate) cât şi ca pe un card de credit obişnuit, oriunde este afişată sigla MasterCard" spune D-na Meltem Celener, Manager Departamentului Carduri.

CARDFINANS AVANTAJ MasterCard Standard şi CARDFINANS AVANTAJ MasterCard Gold sunt carduri de credit internaţionale în LEI, pentru persoane fizice, prin intermediul căruia posesorul de card poate dispune de o linie de credit acordată de către bancă, pe baza unei analize de tip scoring, cât şi de fondurile proprii existente în contul de card.

Pentru CARDFINANS AVANTAJ, Finansbank oferă perioadă nelimitată de creditare, cu condiţia efectuării rambursării lunare a sumei minime de 5% din suma totală utilizată; de asemenea clientul poate retrage întreaga limită de credit acordată de către bancă. Pentru cardurile de credit banca nu solicită giranţi sau alte garanţii suplimentare.

"Am găsit în Mastercard un partener de încredere, care a înţeles beneficiile pe care le poate aduce produsul, pentru ambii parteneri, dar mai ales pentru nevoile clienţilor noştri", a declarat Dl. Tamer Ozatakul, Preşedintele Finansbank.

Finansbank (România) S.A. a intrat pe piaţa cardurilor în octombrie 2003, prin lansarea, în colaborare cu Bucureşti Mall, a primului card de cumpărături de tip proprietar din România, CardAvantaj - produs ce a fost distins cu premiul "Premiera Anului" la cea de-a treia ediţie a Galei No-Cash. Astfel că după numai un an şi jumătate de la lansare, reţeaua magazinelor acceptatoare CardAvantaj este în continuă extindere, cuprinzând acum peste 400 magazine atât în Bucureşti cât şi în ţară.

Un an mai târziu, în Octombrie 2004, Finansbank a lansat oferta completă de carduri Visa, purtând numele de CARDFINANS. Oferta cuprinde 4 tipuri de carduri, trei dintre acestea fiind adresate persoanelor fizice (CardFinans Visa Classic în ROL, CardFinans Visa Gold în ROL, CardFinans Visa Electron în ROL sau EURO) şi unul destinat persoanelor juridice (CardFinans Visa Business Electron în ROL sau EURO).

La sfârşitul lunii mai Finansbank (România) S.A. a emis peste 45.000 carduri de credit, atât CARDAVANTAJ cât şi CARDFINANS.

Cei care doresc să aplice pentru un card din oferta Finansbank o pot face prin intermediul sucursalelor, cu ajutorul echipei de Vânzări Directe sau on-line, pe site-ul www.crediteuropebank.ro. De asemenea, banca pune la dispoziţia clienţilor săi o linie telefonică gratuită pentru orice întrebări şi informaţii legate de CARDFINANS AVANTAJ: Tel Verde 0800.800.700.

Înfiinţată în anul 2000, prin investirea de capital străin în sistemul bancar românesc, Finansbank (România) S.A. s-a dovedit a fi un partener activ şi de încredere, adresându-se persoanelor fizice şi juridice în egală masură.

"Experienţa internaţională a acţionarului majoritar, dar şi climatul favorabil din România, au facut posibilă oferirea de servicii şi produse bancare performante, adaptate nevoilor clienţilor noştri", spune Preşedintele Finansbank, dl. Tamer Oazatakul.

Finansbank numără astăzi 27 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru. În dorinţa de a respecta promisiunea făcută clienţilor şi partenerilor, aceea de a oferi servicii de primă clasă - "first class banking", Finansbank se raportează permanent la cerinţele şi schimbările pieţei bancare din România, o piaţă deosebit de dinamică.