Bucureşti, 11 Octombrie 2005

Avem plăcerea de a vă anunţa că tranzacţia mai sus menţionată a fost semnată la Bucureşti, România astăzi 11 Octombrie 2005.

Facilitatea a fost lansată cu suma de 30.000.000 EUR dovedindu-se o sindicalizare de succes datorită suprasubscrierii. Cu toate acestea, Finansbank (România) S.A. a ales să accepte numai o parte din suprasubscrierea înregistrată şi a aprobat creşterea facilităţii până la concurenţa sumei de 55.000.000 EUR. Angajamentele primite iniţial au fost reduse în concordanţă.

Facilitatea a fost aranjată de Alpha Bank A.E., The Bank of New York, Commerzbank Aktiengesellschaft, GarantiBank International N.V., Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, şi Wachovia Bank, National Association. O listă detaliată a participanţilor se regăseşte în cele ce urmează:

Alpha Bank A.E. Aranjor Principal Mandatat
The Bank of New York Aranjor Principal Mandatat
Commerzbank Aktiengesellschaft Aranjor Principal Mandatat
GarantiBank International N.V. Aranjor Principal Mandatat
Raiffeisen Zentralbank Österreich AG Aranjor Principal Mandatat
Wachovia Bank, National Association Aranjor Principal Mandatat
Piraeus Bank S.A., London Branch Aranjor
HSH Nordbank AG Aranjor
Standard Bank Plc Aranjor
American Express Bank GmbH Manager Principal
Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG Manager Principal
Habibsons Bank Limited Manager Principal
Mashreqbank PSC Manager Principal
National Bank of Egypt (UK) Limited Manager Principal
VakifBank International AG Manager Principal
Bank Leumi le-Israel B.M. Manager
CoBank, ACB Manager
DenizBank AG Manager

Dobânda este de Euribor plus 0.90% pe an, iar maturitatea împrumutului este 1 an.

Finansbank (România) S.A.("Banca") este o subsidiară majoritar deţinută de Finansbank A.S. Turcia şi are o licenţă ce-i permite desfăşurarea de activităţi specifice unei bănci comerciale în România. Banca oferă o gamă variată de produse şi servicii bancare destinate persoanelor fizice şi juridice printr-o reţea de 33 de sucursale şi agenţii în întreaga ţară şi are un număr de aproximativ 900 angajaţi.

La sfârşitul lunii septembrie 2005, banca avea 306,7 milioane EUR active totale, 200 milioane EUR credite acordate clientelei şi 180 milioane EUR depozite totale atrase de la clientelă.