12 Octombrie 2004

Avem plăcerea să vă anunţăm, în cele ce urmează, că facilitatea de credit sindicalizat, lansată de Alpha Bank AE Sucursala Londra, The Bank of New York şi Wachovia Bank National Association, a fost subscrisă cu succes de către 9 instituţii financiare internaţionale.

Informaţii despre facilitate

Împrumutat Finansbank (România) SA
Suma 15.000.000 EUR
Scopul Susţinerea portofoliului de credite pentru export.
Marja 1.75% pe an
Scadenţa 1 an
Aranjori principali Alpha Bank AE, The Bank of New York, Wachovia Bank National Association
Gestionarul facilităţii Alpha Bank AE
Agentul Alpha Bank AE Sucursala Londra
Creditorii Alpha Bank AE - The Bank of New York-Wachovia Bank, National Association-American Express Bank- Bayerische Hypo und Vereinsbank AG - Cobank NV- Commerzbank AG-Denizbank AG-Vakifbank AG

Finansbank (România) SA

Ulterior preluării de către FIBA Group a Băncii de Credit Industrial şi Comercial SA - o bancă mică cu capital româno-american- în februarie 2000, Finansbank (România) SA a devenit o bancă comercială universală, bucurându-se de licenţă bancară deplină din partea Băncii Naţionale a României. Actualmente banca deserveşte o bază largă de clienţi, de la persoane fizice, IMM-uri, mici comercianţi şi până la producătorii industriali şi multinaţionale, prin intermediul a 22 de locaţii în toată ţara. Valoarea totală a activelor la sfârşitul lunii septembrie a atins 160 milioane EUR, iar profitul a atins 2,4 mil EUR pentru aceeaşi perioadă.