26 octombrie 2004

Finansbank (România) S.A. lansează oferta completă de carduri Visa purtând numele de CARDFINANS. Oferta cuprinde 4 tipuri de carduri, trei dintre acestea fiind adresate persoanelor fizice (CardFinans Visa Classic în ROL, CardFinans Visa Gold în ROL, CardFinans Visa Electron în ROL sau EURO) şi unul destinat persoanelor juridice (CardFinans Visa Business Electron în ROL sau EURO).

"Suntem onoraţi să aducem la cunoştinţă clienţilor noştri, partenerilor de afaceri şi distinşilor reprezentanţi ai mass media lansarea mult aşteptată a programului nostru unic de carduri, care a avut succes în multe alte ţări în care Grupul Fiba Servicii Financiare este prezent. Ştim cu toţii ca în România cardurile şi tranzacţiile prin intermediul cardurilor au devenit din ce în ce mai răspândite.

Pentru Finansbank (România) S.A., CardFinans va reprezenta cheia activităţii de servicii bancare adresate segmentului de retail, venind astfel în completarea gamei de servicii oferite clienţilor noştri, concepute pentru a le face viaţa mai uşoară şi a le oferi posibilitatea să se bucure de Servicii Bancare de Primă Clasă" a declarat dl. Tamer Ozatakul, preşedintele Finansbank România.

CardFinans Visa Classic şi Visa Gold sunt carduri de credit internaţionale în ROL, prin intermediul cărora posesorul de card poate dispune atât de fondurile proprii cât şi de o linie de credit acordată de către bancă, pe baza unei analize de tip scoring.

Pentru tranzacţiile comerciale efectuate cu cardurile de credit, posesorul de card poate beneficia de o perioadă de graţie, fără a plăti dobânda, de până la 30 de zile. Finansbank oferă o perioadă de creditare nelimitată cu condiţia efectuării rambursării lunare minime de 15% din totalul sumei utilizate din linia de credit acordată. Rata dobânzii la creditul utilizat este de 30% pe an.

CardFinans Visa Electron este un card de debit în ROL sau EURO, cu utilizare internă şi internaţională, care oferă posesorilor posibilitatea de a avea acces la propriile fonduri existente într-un cont de card deschis la Finansbank şi de a efectua tranzacţii pentru achiziţionarea de bunuri şi servicii oriunde în lume.

CardFinans Visa Business Electron este un card de debit în ROL sau EURO pentru persoane juridice, cu utilizare internă şi internaţională, ai caror angajaţi efectuează în mod frecvent călătorii de afaceri şi achiziţionează bunuri şi servicii pentru companie.

Banca acordă persoanei juridice o limită de descoperit de cont care va putea fi repartizată fiecărui utilizator de card, conform opţiunii exprimate de către companie. Suma utilizată în decursul unei luni trebuie rambursată integral luna următoare.

Prin CARDFINANS posesorii au acces în străinătate la o serie de servicii de urgenţă precum: declararea cardului pierdut/furat, eliberarea de numerar în regim de urgenţă (în cazul în care cardul a fost pierdut/furat), servicii de consiliere legală şi medicală, asistenţă în timpul călătoriilor (în cazul în care plata călătoriei a fost făcută prin intermediul cardului).

Cei care doresc să aplice pentru un CARDFINANS o pot face prin intermediul sucursalelor Finansbank, cu ajutorul echipei de Vânzări Directe sau on-line, pe site-ul www.crediteuropebank.ro. De asemenea, banca pune la dispoziţia clienţilor săi o linie telefonică gratuită pentru orice întrebări şi informaţii legate de CARDFINANS: Tel Verde 0800.800.700.

"Lansarea aceasta este binevenită şi felicităm Finansbank pentru portofoliul de carduri Visa. Noile carduri Visa CARDFINANS le oferă posesorilor cea mai largă reţea de acceptare din lume şi garanţia că vor fi în siguranţă şi vor fi sprijiniţi în cel mai bun mod cu putinţă, în orice împrejurare", declară Cătălin Creţu, Area Manager pentru România şi Bulgaria, Visa International CEMEA. "Noile carduri Visa vor oferi clienţilor băncii produse moderne şi flexibile, adaptate nevoilor lor. Suntem bucuroşi să constatăm creşterea concurenţei pe piaţa locală a cardurilor, ceea ce va duce la atragerea mai multor clienţi în sistemul bancar şi va genera efecte pozitive asupra economiei în general", a concluzionat Cătălin Creţu.

Finansbank a intrat pe piaţa cardurilor în octombrie 2003, prin lansarea, în colaborare cu Bucureşti Mall, a primului card de cumpărături de tip proprietar din România, CARDAVANTAJ. Acest card are ataşată o linie de credit şi poate fi folosit numai pentru achiziţionarea de bunuri din Bucureşti Mall, plata făcându-se în rate, fără dobândă, posesorul de card beneficiind de bonusuri la fiecare tranzacţie efectuată. Produsul a fost distins cu premiul "Premiera anului" la cea de-a treia ediţie a Galei No-Cash de anul acesta.

În februarie 2000, Grupul Fiba a intrat pe piaţa românească prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al Băncii de Credit Industrial şi Comercial S.A, devenind prima bancă privată din România. În iulie 2000, numele băncii a fost schimbat în Finansbank (România) S.A.

Prin cele 22 de sucursale şi agenţii, Finansbank (România) S.A. deserveşte peste 190.000 de clienţi, cu ajutorul a 670 de angajaţi, în toate oraşele importante din ţară.

Finansbank (România) S.A. este parte a grupului FIBA alături de Finansbank S.A., Finansbank (Elveţia) S.A., Finansbank (Olanda) NV, Banque du Bosphore S.A., Finansbank (Moscova) Ltd şi Finans Leasing (România) S.A.